Quantcast
Channel: Jan Libbenga, auteur op Emerce
Viewing all articles
Browse latest Browse all 3370

Maximilian Madile (Google): ‘We zijn de creatieve voorhoede’

$
0
0

Het Google Creative Lab is een afdeling van Google gericht op merk- en innovatieve marketing. Gisteren presenteerde het lab zich aan bezoekers van Digital Marketing Live. Drie vragen aan een teamchef Maximilian Madile.

Wat doet het Creative Lab eigenlijk?
“We adviseren Google intern op het gebied van marketing, maar bemoeien ons soms minder met specifieke producten of regio’s. In de praktijk werken we vooral Europa, want het hoofdkwartier van het lab zit in New York. Dan hebben we ook nog een team in San Francisco, dat zich meer richt op geeky producten, maar dat zijn eigenlijk meer ontwikkelaars. In Londen hebben 25 tot 30 mensen, waaronder freelancers, werken. Je moet ons echt zien als een intern adviesbureau op het gebied van marketing. Wij adviseren bijvoorbeeld over de marketingstrategie van het aanstaande Google Glass. De werksfeer is soms nogal chaotisch, maar we doen het met veel passie. Een creatief bureau zullen we nooit worden, daar zijn weer andere teams voor. Wij vormen de creatieve voorhoede.”

Je spreekt hier in Amsterdam onder meer over het Google Science Lab, hoe moeten we dat dan zien?
“Dat is een goed voorbeeld van hoe wij te werk gaan. Het is een wedstrijd voor jonge studenten die iets met Googletechnologie doen, bijvoorbeeld browsertechnologie. We hebben onze producten onlangs in het London Science Museum getoond. Dat werkt dan twee kanten op: het museum wilde aandacht besteden aan browsertechnologie en wij hebben een mooi platform om onze producten aan een breed publiek te tonen.”

Welke innovaties zie je met marketing bij Google?
“We hebben de sociale revolutie net achter ons gelaten, en richten ons nu meer om mobiele platforms. De platforms voor sociale interactie en communicatie zijn voortdurend in beweging, en wij proberen daar dan leuke en uitdagende dingen mee te doen. Neem bijvoorbeeld Super Sync Sports, dat is een spel, dat je tegelijkertijd heel wat leert over hoe browsers informatie kunnen synchroniseren. De volgende innovatie is Google Now (spraakherkenning, vergelijkbaar met Apples Siri – JL), waarbij je een heel nieuwe interface hebt voor informatie die je niet meer hoeft te zoeken. Dat zijn allemaal dingen waar we wat mee gaan doen.”

Foto: Peter Boer


Viewing all articles
Browse latest Browse all 3370